Blogit 17.1.2014

Banaanileipä

Teksti: Dick Lindertz

Banaanileipä ei nimestään huolimatta ole oikeastaan leipä, vaan lasten suosima mehevä kuivakakku joka totisesti maistuu myös meille aikuisille 🙂 Se on erinomainen kahvikakku, mutta parhaimmillaan kaakaon ja/tai jäätelön kanssa. Paistaessa kakusta lähtee herkullinen paistettujen banaanien tuoksu, joka vain lisää ruokahalua ja vaikeuttaa herkkuhetken odotusta.

Banaanileipä

Ohje
  • 4dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 3 kypsää banaania
  • 2 kananmunaa
  • 2.5 dl sokeria
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 ½ dl piimää
  • 2 rkl hunajaa

Soseuta banaanit, sekoita erillisessä astiassa vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeria ja suola. Vatkaa kulhossa kananmuna ja sokeri, lisää piimä, rypsiöljy ja hunaja. Lisää seokseen soseutetut banaanit ja vehnäjauhoseos, ja sekoita tasaiseksi.

Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun pitkänmalliseen vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa noin 45-50min. Anna kakun hetken jäähtyä ennekuin poistat se vuoasta.

Dick Lindertz