Reseptit

Banaanileipä eli banana bread

Banaanileipä eli banana bread on klassinen resepti ylikypsien banaanien hyötykäyttöön, ja varsin maistuva sellainen. Herkku maistuu ihanalta vaikkapa kanelilla maustetun tuorejuuston kera.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Banaanileipä eli banana bread

  • 3 kypsää banaania
  • 100 g voita sulatettuna
  • 2 isoa kananmunaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl kanelia

Pinnalle

  • banaani pitkittäin halkaistuna

Valmistusohje

Banaanileipä eli banana bread leivotaan helposti näin:

1. Soseuta banaanit haarukalla taikinakulhossa. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja kananmunat.

2. Mittaa toiseen kulhoon vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, suola ja kaneli. Sekoita hyvin.

3. Kaada jauhoseos banaaniseoksen joukkoon puuhaarukalla sekoittaen. Kun taikina on tasaista, kaada se noin 1,5 l vetoiseen leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan.

4. Asettele pinnalle pitkittäin leikatut banaanipuolikkaat.

5. Paista 180-asteisessa uunissa 60-70 minuuttia.

6. Jäähdytä banaanileipä ja tarjoa vaikkapa kanelilla maustetun tuorejuuston kera.

Katso myösGluteeniton banaanileipä, pehmeät banaanipannarit + 6 muuta mehevää ideaa, joihin tummuneet banaanit voi hyödyntää

Katso myös Kotiliesi.fi: Mitä tehdä banaanista? Syö banaani välipalana ja upota ylikypsät ja tummuneet banaanit makeisiin herkkuihin

X