Banaanileipä eli banana bread
Banaanileipä eli banana bread on klassinen resepti ylikypsien banaanien hyötykäyttöön, ja varsin maistuva sellainen. Herkku maistuu ihanalta vaikkapa kanelilla maustetun tuorejuuston kera.
Ainekset
Banaanileipä eli banana bread
- 3 kypsää banaania
- 100 g voita sulatettuna
- 2 isoa kananmunaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 1/2 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl kanelia
Pinnalle
- banaani pitkittäin halkaistuna
Valmistusohje
Banaanileipä eli banana bread leivotaan helposti näin:
1. Soseuta banaanit haarukalla taikinakulhossa. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja kananmunat.
2. Mittaa toiseen kulhoon vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, suola ja kaneli. Sekoita hyvin.
3. Kaada jauhoseos banaaniseoksen joukkoon puuhaarukalla sekoittaen. Kun taikina on tasaista, kaada se noin 1,5 l vetoiseen leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan.
4. Asettele pinnalle pitkittäin leikatut banaanipuolikkaat.
5. Paista 180-asteisessa uunissa 60-70 minuuttia.
6. Jäähdytä banaanileipä ja tarjoa vaikkapa kanelilla maustetun tuorejuuston kera.
Katso myös Kotiliesi.fi: Mitä tehdä banaanista? Syö banaani välipalana ja upota ylikypsät ja tummuneet banaanit makeisiin herkkuihin
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous