Mukana Maku 22.1.2017

Banaaniletut

Teksti: Dick Lindertz

Banaaniletut tehdään nykyjään usein pelkistä banaaneista ja kananmunista (usein ruokavalio rajoitteiden takia). Tämä versio on kuitenkin muunnelma banaanipannarista joten siinä on perinteisesti maitoa ja vehnäjauhoja. Tällä taikinalla syntyy ohuita rapeareunaisia lettuja jota eivät ole niin raskaita kuin pelkistä banaanista ja kananmunista valmistetut mutta niissä on kuitenkin paistetun banaanin makua.

Banaaniletut

Ainekset

  • 2 banaania
  • 2 ½ dl -3 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 5 dl maitoa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 3 rkl juoksevaa paistorasvaa
  • Rasvaa paistamiseen

Ohje

Soseuta banaanit haarukalla tai sauvasekoittimella, lisää maito, kananmunat, sokeri, vaniljasokeri, juokseva rasva, suola ja vehnäjauhot, sekoita kunnolla (voit käyttää sähkövatkainta). Anna taikinan levätä noin 10 minuuttia.

Laita isoon paistinpannuun vähän rasvaa ja kun rasva on kuumaa lisää vajaa 1 dl taikinaa per lettu, tästä ohjeesta tulee noin 10 lettua.

Mikäli letut hajoavat paistaessa lisää vielä vehnäjauhoja (banaanien kosteus vaihtelee)

banaaniletut

Voit tarjota banaaniletut vaikka kermavaahdon ja siirapin kera

Dick Lindertz