Blogit 15.3.2014

Broilerin suikaleita pirteässä appelsiinikastikkeessa

Teksti: Dick Lindertz

Toiveena oli tänään saada jotain maukasta ja pirteää broileriruokaa. Otin pohjaksi ”Kanaa Appelsiinissä” ohjeen joka on ollut monen keittiöpelin suosikki. Tällä kertaa käytin fileiden sijasta broilerin fileesuikaleita.

broilerin suikaleita pirteässä appelsiinikastikkeessa

Ohje
  • 600g broilerin fileesuikaleita
  • 2 makeaa sipulia
  • 5 dl appelsiinimehua
  • 1 pieni Appelsiini (käytettään kuori)
  • 4 tl valkosipulimurskaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 ½ rkl hunajaa
  • 2 rkl kanafondia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl chilijauhetta
  • ½ tl valkopippuria
  • 2 rkl kastikemaizenaa
  • ripaus sahramia (väriä antamaan)
  • oliiviöljyä paistamiseen

Pilko sipulit, paista niitä pannussa tai wokissa valkosipulin kanssa oliiviöljyssä kunnes ovat läpikuultavia, siirrä ne sivuun. Paista fileesuikaleita oliiviöljyssä niin että saava kevyesti väriä, lisää joukkoon sipuliseos, appelsiinimehu, kanafondi, soijakastike, sitruunamehu, hunaja, chili, suola ja pippuri, raasta joukkoon appelsiininkuorta (käytä vain ihan uloin kuori), kun seos kiehuu lisää kastikemaizena ja sahrami, tarkista maku.

Kaada seos uunipannun tai pataan ja laita ilman kantta 200 asteiseen uunin 30-40 minuutiksi. Säädä seoksen paksuutta lisäämällä appelsiinimehua tai kastikemaizeena.

Dick Lindertz

Kommentit (2)

Kerro kuinka kävi, maukasta ateriaa!

lisään tähän wokkivihanneksia ja teen huomenna lounasruaksi noin 50 hengen annoksen. saas nähdä tuleeko hyvää.

Kerro kuinka kävi, maukasta ateriaa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *