Blogit 13.6.2014

Broilerisuikaleita Marinara- kastikkeessa

Teksti: Dick Lindertz

Perinteinen Italialainen tomaattikastike eli Marinara on nopea ja helppo valmistaa. Se valmistuu yleensä sillä aikaa kun lisäke kypsyy (esim. pasta). Se maistuu hyvin myös ilman proteiinilisää mutta tällä kertaa laitoin joukkoon broilerisuikaleita, niitten tilalla voit käyttää esimerkiksi jauhelihaa, tonnikalaa, simpukoita, porsaan suikaleita, sieniä, artisokan sydämiä, tofua…

Broilerin suikaleita Marinara kastikkeessa

Ohje

  • 250g broilerisuikaleita
  • 400g tomaattimurskaa
  • 1 sipuli pilkottuna
  • 2 valkosipulikynttä murskattuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl sitruunanmehua
  • 2 tl balsamico etikkaa
  • 1 rkl kuivattua basilikaa
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • ¼ tl mustapippuria

Paista sipuli ja valkosipuli öljyssä niin että saavat vähän väriä, lisää broilerisuikaleet ja jatka paistamista kunnes ovat kokonaan pinnalta valkoisia, lisää basilika, oregano ja tomaattipyree, paista vielä hetki. Lisää tomaattimurska, balsamico, sitruunamehu, suola, sokeri ja mustapippuri, anna kiehua kunnes lisäke (esim. pasta, riisi, perunat) on valmis.

Sellaisenaan ilman lihaa Marinara-kastiketta käytetään myös pizzassa, lasagnessa…

Dick Lindertz