Blogit 15.11.2013

Butter Chicken (Murg Makhani)

Teksti: Dick Lindertz

Lähes jokaisella intialaisen ruoan laittajalla on oma maailman paras Murg Makhani resepti. Omani on kehittynyt parinkymmenen vuoden aikana nykyiseen muotoonsa, ja aina vain tullut yksinkertaisemmaksi ja samalla paremmaksi ja jatkaa varmasti vielä kehitystään. Tämä on minulle juhlaruoka. Se on raskas, sisältää paljon kaloreita, kovia rasvoja ja reilusti suolainen, mutta myös tällainen terveellisen ruuan nauttija saa välillä antaa pikkaisen periksi.

butter-chicken

Ohje

Butter Chicken, 4:lle

  • 400g broilerin rintafileitä
  • 1 sipuli
  • 2 dl sileää maustamatonta jogurttia (huoneen lämpöistä)
  • 2 dl ruokakermaa
  • 200g paseerattuja tomaatteja
  • 50g voita
  • 1 tl hunajaa
  • 2 tl sitruunamehua
  • 3 tl inkivääritahnaa
  • 3 tl murskattua valkosipulia
  • 2 tl garam masala
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl murskattua korianteria
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 laakerin lehti
  • rypsiöljyä
  • Cayenne pippuria maun mukaan

Valmistus

Paloittele broileri suupalojen kokoisiin paloihin, laita joukkoon 1 tl sitruunamehua, 1 tl rypsiöljyä, 1 tl garam masalaa, 1 tl korianteria ja 2 dl jogurttia, sekoita ja anna imeytyä vähintään 10min (jos sinulla on siihen mahdollisuus niin anna seistä jääkapissa yön yli, marinadi raakakypsentää lihan entistä mureammaksi).

Paloittele sipuli, ja paista pannulla rypsiöljyssä kunnes sipulit ovat pehmeitä ja läpikuultavia, lisää 30g voita, 1 tl sitruunamehua, ½ tl mustapippuria, 3 tl inkivääritahna, 3 tl valkosipulimurska, 1 tl garam masalaa, 1tl juustokuminaa, laakerin lehti ja ripaus cayenne pippuria, paista seosta 1 minuutti koko ajan sekoittaen.

Lisää seokseen 200g paseerattuja tomaatteja ja 1 tl hunajaa ja keitä 2 min. Lisää 2 dl kermaa, 1 ½ tl suolaa ja keitä 10 min. Laita seos sivuun.

Kuumenna rypsiöljyä pannulla ja paista marinoidut broileripalat kunnes ovat kypsiä ja neste on haihtunut. Lisää kastike ja 20g voita, anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia, tarkista maku!
Tarjoile Basmati riisin kanssa

Dick Lindertz

Kommentit (17)

Kiva kuulla että maistui, kiitos 🙂

Kuulostaa hirmuisen hyvältä! 🙂

ehkä vähän liiankin hyvää 🙂

Yksinkertaiset maut ovatkin usein niitä parhaita! Ja näyttääpä hyvältä 🙂

Samaa mieltä, Kiitos

Kuulostaa herkulliselta reseptiltä, taidan kokeilla jonain viikonloppuna.

Kiitos Peggy, maukasta kokeilua 🙂

Olen etsinyt hyvää voikanareseptiä kotona kokeiltavaksi ja taisin juuri löytää sen. Taitaa mennä kokeiluun jo tänä viikonloppuna!

Kokeiltiin reseptiä ja lopputulos oli aivan supermaukas – kiitokset siis! Mitä jogurttia olet itse tässä käyttänyt, mikä toiminut parhaiten? Me tehtiin tämä turkkilaiseen jogurttiin ja kastike leikkaantui (meni rakeiseksi) ja siksi kyselen. Vaikka hyvää silti oli 😉

Käytän yleensä ihan perus maustamatona jogurttia (ei kreikkalaista tai turkkilaista) se ei leikkaa läheskään niin helposti, lisäksi jos jougurtin lisää joukoon huoneenlämpöisenä niin leikkaamisen riski vähenee. Mutta toi jogurtin leikkaaminen on vähän henkimaailman juttu, vaikka noilla keinoilla riski vähenee niin silti voi välillä leikata (onneksi ei vaikuta makuun, vaikka on kyllä kivemman näköistä ilman rakeita)

Kiitos paljon ohjeesta, tuli ihan tosi hyvää. Mullakin jugurtti valitettavasti leikkaantui vaikka oli maustamatonta. Mutta ennenkuin luin ohjeet tarkemmin, ehdin heittää broilerin palat kylmään jugurttiin. Ensi kerralla uusi yritys. Näöstä viis, maku mitä parhain. Itse laitoin vielä hieman mantelijauhetta kastikkeeseen 🙂

Kiva kuulla toi Mantelijauhe on hyvä idea pitää kokeilla!

Se piti tossa aikaisemmassa sanoa että samoin jos marinoi broilerinpaloja jääkaapissa, niin kannattaa antaa niiden lämmetä jonkun aikaa ennekuin heittää pannuun…. mutta silti voi leikata 🙂

Kiitos erinomaisesta reseptistä. Tämän mukaan tein butter chickeniä miehelleni, joka oli jo pitkään kaivannut intialaisen keittiön antimia. Oltiin kumpainenkin oikein tyytyväisiä.

Kiitos kiitoksesta, on tosi kiva kuulla!

Käsittämättömän hyvää. Kymmenen vuotta tehnyt intiaa ym ja käynyt intiassa ja bdeshissa mutta tämä oli parasta. kiitos reseptistä.

Iso liitos lämmittää sydäntä! On tätä vuosin saatossa hiottukkin 🙂

Oli todella hyvät intian maut eikä ollu mitenkään vaikeeta tehdä. 🙂

Kiva kuulla että maistui, kiitos 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *