Blogit 24.1.2014

Cannelloni eli rullalasagne

Teksti: Dick Lindertz

Lasagne on yleensä takuumenestys tarjoilee sitä sitten perheelle tai vieraille. Cannelloni on lasagnen serkku jossa lihakastike laitetaan pastaputkien sisään, tässä variaatiossa ei käytetä lasagnesta tuttua valkokastiketta vaan kummatkin kastikkeet ovat tomaattipohjaisia. Cannelloniputkia löytyy useimmissa marketissa mutta niitten tilalla voit käyttää myös rullalle käärittyjä tuorepasta levyjä tai jopa tortillaa (jolloin kypsennysaikaa voi lyhentää), onpa jotkut tehneet jopa letuista Cannelloneja.

Canneloni

Ohje

  • 1 paketti Cannelloniputkia

Lihakastike

  • 400g naudan jauhelihaa
  • 2 sipulia pilkottuna
  • 4 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 1 porkkana raastettuna
  • 50g tomaattipyreetä
  • 1 dl punaviiniä
  • ½ dl vettä
  • 2 tl mustapippuria
  • 2 rkl basilikaa
  • 1 rkl oreganoa
  • 1 rkl lihafondia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 tl ruskeaa sokeria
  • 10 tippaa tabascoa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • (kastike maizenaa)

Tomaattikastike

  • 500g tomaattimurskaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl sitruunamehua
  • 2 tl balsamico-etikkaa
  • 3 dl Maitoa
  • Juustoraastetta

Paista jauhelihaa kevyesti öljyssä, lisää pilkottu sipuli, porkkanaraaste ja valkosipuli, paista niin että sipulit saavat väriä, lisää tomaatipyree ja kääntele hetki. Lisää, viini, vesi, sitruunamehu, sokeri, basilika, oregano, mustapippuri ja lopulta lihafondi, keitä noin 10 min. Jos seos on liian löysää lisää kastitkemaizenaa kunnes on sopivan paksua

Täytä cannelloniputket ripeästi jauhelihatäytteellä käyttäen veistä apuna ja lado ne oliiviöljyllä voideltuun lasagnevuokaan. Putket saatavat haljeta, mutta älä anna sen haitata.

Laita sitruunamehulla ja balsamicolla maustettu tomaattimurska kattilaan, kun se on lämmintä sekoita siihen huonelämpöinen maito (kastike voi tässä vaiheessa leikata mutta se tasoittuu uunissa). Kaada kastike rullien päälle ja koristele juustoraastetta. Paista 225c uunissa n.35 minuuttia.

Dick Lindertz