Blogit 14.6.2015

Chili con soija

Teksti: Dick Lindertz

Soijarouhe on suosittua, sitä käytetään usein jauhelihan korvikkeena kasvisruokavaliossa. Toinen suosittu käyttöhetki on silloin kun on kevennetyllä ruokavaliolla ja halutaan vähentää punaisen lihan käyttöä. Tämä resepti on suunnattu keventäjille, ja tarkoituksen on olla niin lähellä lihan makua kuin mahdollista.

chili con soija

Ohje
  • 1 sipuli
  • 2 tl murskattua valkosipulia
  • 110g kalkkunapekonia
  • 3 dl tummaa soijarouhetta
  • 3 dl vettä
  • 400g valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
  • 400g tomaatinmurskaa
  • 70g tomaattipyreetä
  • 1 lihafondi kuutio (tai lihaliemikuutio)
  • 1 ½ rkl chilimausteseosta
  • 1 tl makeaa savupaprikajauhetta
  • 1 rkl balsamico etikkaa
  • 2 tl sitruunamehua
  • 2 tl suolaa
  • 1-2 tl Siriacha kastiketta
  • ruokaöljyä paistamiseen

Pilko sipuli ja suikaloi kalkkunapekoni. Laita isoon paistinpannuun tai wokkiin sen verran ruokaöljyä että pohja peittyy, lisää sipuli ja valkosipuli. Paista hetki kunnes sipuli on läpikuultavaa, lisää kalkkunapekoni suikaleet ja jatka paistamista kunnes kalkkunapekoni on saanut väriä, lisää savupaprikajauhe ja tomaattipyree kääntele hetki. Lisää soijarouhe, tomaattimurska, vesi, lihafondi (tai lihaliemikuutio), suola, chilimausteseos, sitruunamehu, balsamico, ja Siriacha kastike. Anna kiehua hiljalleen noin 10 min kunnes seos on paksua, lisää valkoiset pavut tomaattikastikkeessa ja anna hautua alhaisella lämmöllä vielä 5min (lisää vettä jos on liian paksua).

Ohje sopii kasvisruokavaliota noudattaville jos jättää kalkkunapekonin pois ja korvaa lihafondin kasvisfondilla.

Dick Lindertz