Blogit 25.4.2014

Chili con Tofu

Teksti: Dick Lindertz

Pääsiäisen jälkeen on pakko hiukan keventää ruokavaliota jos aikoo mahtua kesävaateisiin 🙂 Se ei silti tarkoita sitä että ruuan tarvitse olla mautonta tai tylsää. Tofu on kevyt ja terveellinen vaihtoehto punaiselle lihalle ja on ruuanlaittajalle siitä kiitollinen että sen saa maistumaan lähes miltä vaan.

chili con tofu

Ohje

Suurin haaste Tofun kanssa on usein saada se pysymään koossa haudutuksen aikana, siksi on tärkeää että sen valuttaa hyvin ennen valmistamista ja marinoi ennen kypsentämistä jolloin haudutusaika jää lyhyeksi

  • 350g tofua paloiteltuna pieneksi kuutioiksi (0,5×0,5 cm)
  • 1 purkki papuja tomaattiliemessä
  • 1 sipuli pilkottuna
  • 4 valkosipulin kynttä pilkottuna
  • 1 punainen chili pilkottuna
  • 1 rkl kasvisfondia
  • 1 rkl liquid smoke lientä
  • 1 rkl balsamico etikkaa
  • 1 dl punaviiniä
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl chilijauhetta
  • 2 rkl paprikajauhetta
  • 50g tomaattipyreetä
  • ½  tl mustapippuria
  • persiljaa
  • oliiviöljyä
  • rypsiöljyä
  • vettä

Valuta Tofu ja kuivaa hyvin talouspaperilla, pilko pieniksi kuutioiksi. Laita kulhoon jossa oliiviöljyä, kasvisfondia, liquid smoke lientä, punaviiniä, balsamico etikkaa ja suolaa, anna vetäytyä hetken. Lämmitä rypsiöljyä kuumaksi pannussa, lisää tofuseos, paista kunnes tofu on paistetun porsaanlihan väristä, lisää pilkottu sipuli, valkosipuli, persilja, mustapippuri ja chili jatka paistamista kunnes sipulit saavat väriä. Lisää tomaattipyree, marinaadiliemi sekä chili ja paprikajauhe, paista kokoon, lisää lopuksi pavut tomaattiliemessä ja vettä niin että on sopivan paksua. 

Dick Lindertz