Blogit 4.10.2013

Chorizo-jauhelihapihvit

Teksti: Dick Lindertz

Chorizo-makkara on tärkeä osa Espanjalaista ja Meksikolaista ruokakulttuuria. Kyseessä on porsasmakkara jossa päämausteena on paprikajauhe, sitä käytetään sekä sellaisenaan että mausteena monessa eri ruokalaissa (etenkin Kanaruuissa). Pizzaan päällä kunnolla paahtunut Chorizo antaa upean säväyksen.

Chorizo jauhelihapihvit

Chorizioa on aika helppoa tehdä myös kotona kunhan saa käsiinsä suolia ja osaa täyttää niitä. J. Chorizossa käytettyjä mausteita voi kuitenkin käyttää myös antamaan arkisille jauhelihapihville vähän uutta säväystä, eikä tarvitse taiteilla suolien kanssa. Oikeanoppisesti pitäisi käyttää rasvaisesta porsaanlihasta tehtyä jauhettua massaa, mutta mikään ei estä käyttämästä ihan mitä tahansa jauhelihaa, (kuvassa Naudan 10% jauhelihaa).

Chorizo-jauhelihapihvit

Chorizo-massa värjää voimakkaasti joten käytä metaliastioita ja alustoja joihin ei tartu väriä.

Ohje
  • Chorizo-jauhelihapihvit
  • 400g jauhelihaa
  • 4 tl paprikatahnaa
  • 4 tl makeata savustettua paprikajauhetta
  • 3-4 valkosipulin kynttä pilkottuna
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 ½ tl mustapippuria
  • 3 tl suolaa
  • Oliiviöljyä paistamiseen
  • (Chilijauhetta maun mukaan jos haluat ”potkua”)

Chorizo-jauhelihapihvit

Sekoita jauheliha, etikka, valkosipuli ja mausteet metalliastiassa. Laita massa folioon ja pakastepussin ja anna olla yön yli jääkaapissa (ei pakollista mutta syventää väriä ja makua). Muotoile voima käyttäen massasta 6 tiivistä pihviä (voit käyttää muotoiluun myös muottia). Paista pihvit runsaassa kuumassa oliiviöljyssä yhdeltä puolelta pari minuuttia, käännä pihvi vähennä lämpötilaa ja anna hautua vielä n.5min keskilämmöllä. Jos haluat pihveihin maittavan tumman pinnan nosta lämpötilaa ja paista vielä tumma pinta pihveihin.

Hyvätasoisen jauhelihan kanssa paprika riittää sidosaineeksi joten älä käytä kananmunaa, korppujauhoja tai muita jatkeita. Jos et löydä kaupasta paprikatahnaa voit käyttää pelkää jauhetta tuplamäärä.

Kyseessä on runsassuolainen ruoka.

Dick Lindertz

Kommentit (6)

🙂

Ooh, näitä täytyy ehdottomasti kokeilla! Kiitos ohjeesta!

🙂

Ompas taas herkullinen annos ja hyvä ohje! 🙂 Kiitos! ♥

Kiitos!

On kyllä hyvän näkönen annos. Ja hyvää makua ei tartte ees epäillä, tutkitusti toimii. (y)

🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *