Blogit 6.9.2015

Chorizo pasta

Teksti: Dick Lindertz

Klassinen chorizo pasta on nautinto! Käytän chorizo-makkaraa monessa ruokalajissa makua antamassa, mutta tässä pastassa se on pääosassa. Pastan tulisuutta voi säädellä sen mukaan kuinka vahvaa chorizo-makkaraa käyttää.

Älä käytä leikkele chorizoa, vaan lenkin tai paksujen nakkien muotoisia makkaroista.

Ohje
  • 150g Chorizo-makkaraa
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl rosmariinia
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl punaviinietikkaa
  • 2 tl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 200g pastaa (kuivana)

Laita pasta kiehumaan. Paloittele sipuli ja valkosipuli, suikaloi chorizo. Laita paistinpannun tai wokkiin 2 rkl oliiviöljyä. Lisää sipuli ja valkosipuli, kulota hetki. Lisää chorizo suikaleet ja jatka paistamista kunnes chorizosta on irronnut punaista rasvaa ja ne ovat saaneet jonkun verran tummaa paistopintaa. Lisää savupaprikajauhe, timjami, rosmariini ja mustapippuri, kääntele hetki. Lisää tomaattimurska, punaviinietikka, suola, sokeri ja sitruunamehu. Lisää kypsä pasta joukkoon, ota levy pois päältä ja anna vetäytyä hetki.

Dick Lindertz