Blogit

Crêpes au Nutella

13.9.2015 Teksti: Dick Lindertz

Pariisissa kävellessä ei voi välttyä kioskeista jotka myyvät täytettyjä crêpes’ejä eli räiskäleitä. Täyte vaihtoehtoja on monia, mutta ylivoimaisesti suosituin täyte on Nutella hasselpähkinä-kaakao levitellä täytetty versio. Ja ei ihme, sillä vaikka ovatkin todella makeita niin näihin tulee himo.

crepes nutella

Ranskalainen crêpes vastaa hyvin pitkälle Suomalaista lettua/räiskälettä. Suurin ero on kananmunien määrässä ja siinä että taikinaa vatkataan voimakkaasti ja pidetään jatkuvasti kylmänä. Näin crêpes:istä tulee hyvin huokoinen kun se paistetaan kuumalla levyllä tai pannulla.

Ohje

(3-5 kappaletta)

  • 1 ½ dl kylmää vettä
  • 2 dl kylmää maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sulatettua jäähtynyttä voita tai juoksevaa rasvaa
  • ripaus suolaa
  • voita tai margariinia paistamiseen
  • Nutella hasselpähkinä-kaakao levitettä (tai vastaavaa)
  • (tomusokeria)

Vatkaa sähkövatkaimella, vesi, maito ja kanamunat niin että ne vaahtoaa. Lisää jauho, jäähtynyt rasva ja suola ja jatka vatkaamista pari minuuttia. Laita jääkaappiin 15min turpoamaan, ota jääkaapista ja vatkaa vielä niin että taikinaan syntyy kuplia.

Kuumenna pannu ja lisää rasva, kun rasvaa alkaa savuta lisää kylmää taikinaa n. 1 – 1½ dl (riippuen pannun koosta), levitä heti lastalla taikinaa pannussa niin että se täyttää koko pannun, käännä crêpes kun paistopinta on kauniin värinen ja pinta on jähmettynyt.

Lisää kuuman crêpes’in päälle reilusti Nutella levitettä. Taita crêpes niin että siitä tulee kolmio ja syö kun on vielä lämmin (ripotelle halutessasi päälle vielä tomusokeria).

Dick Lindertz