Blogit 15.9.2013

Currykokin miedot kanat, Kana Korma

Teksti: Dick Lindertz

Erilaiset currykana-ateriat ovat etenkin intialaisen keittiön kulmakiviä ja tärkeä osa myös britannialaista keittiötä. Tällä kertaa keskityn Murg Korman (Kanaa kypsennettynä) variaatioihin. Kana Kormat ovat yleensä mietoja ja ne on todella helppoja valmistaa. Niistä on kolme pääasiallista variaatiota makea, neutraali ja hapan.

Currytahnan voi valmistaa itse tai lisätä paistovaiheessa esim. korianteria, juustokuminaa, chiliä, inkivääriä, kurkumaa, neilikkaa ja kanelia. Mutta valmiin tahna käyttö ei ole häpeä. Tärkeätä on, että aina muistaa paistaa tahnan/mausteita niin, että niistä irtoaa maku ja tuoksu. Tässä ohjeessa käytän Rajah:n mietoa currytahnaa (ei sponsoroitu valinta) joka sopii useimmille ja on hyvin saatavilla kaupoissa.

chicken korma

Ohjeet

Kana Korma (hapan)

  • 300-400g kanaa tai kananpoikaa suikaleina
  • 6 -8 tl mietoa Currytahnaa (n.1 tl per 50g kanaa)
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1½-2 dl ruokakermaa (tai rypsikermaa)
  • 200g paksua luonnon jogurttia
  • Rypsiöljyä paistamiseen

chicken korma ainesosat

Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuulota niitä öljyssä hetken (syvässä pannussa tai wokissa). Lisää kanasuikaleet ja jatka paistamista kunnes ne ovat saaneet vähän väriä. Vähennä keittolevyn lämpöä ja lisää currytahna ja sitruuna (jos lisäät tahnan liian kuumaan pannuun niin se roiskuu tosi paljon) nosta lämpöä varovasti ja paista kunnes seos on saanut väriä. Vähennä taas lämpöä ja lisää kerma ja anna kiehua hiljaisella lämmöllä n.10 min. Lisää lopuksi jogurtti, anna seoksen lämmetä mutta ÄLÄ ANNA KIEHUA, anna hetken levätä ja tarjoille esim. riisin kanssa.

kanat paistuu

Makea versio

Korvaa happaman ohjeen kerma ja jogurtti neljällä (4) dl Kookosmaitoa, lisää se heti sen jälkeen kun olet paistanut seoksen tahnassa (kookosmaito saa kiehua). Jos seos on liian juoksevaa niin lisää siihen kastikemaizenaa tai muuta suurustetta.

Neutraali versio

Käytä happaman ohjeen kerman ja jogurtin sijaa pelkästään 3-4 dl kermaa, lisää se kaikki heti sen jälkeen kun olet paistanut seoksen tahnassa (kermaa saa kiehua). Jos seos on liian juoksevaa niin lisää siihen kastikemaizenaa tai muuta suurustetta.

 

Dick Lindertz

Kommentit (3)

Tuo makea versio on kans mun makuun, toki noita muitakin vois kokeilla. 🙂 Kiitos taas hyvistä ohjeista! 🙂

Hyvältä vaikuttaa. Tuota makeaa versiota taidan kokeilla ensi viikolla

🙂

Tuo makea versio on kans mun makuun, toki noita muitakin vois kokeilla. 🙂 Kiitos taas hyvistä ohjeista! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *