Blogit 17.10.2014

Espresso-kahvikakku

Teksti: Dick Lindertz

Tästä kakusta lähtee jo uunissa kahvin tuoksu ja se myös maistuu kahville. Pidän tummasta ja vahvasta kahvista joten haluan myös, että kahvinmakuiset leipomukset maistuvat kunnolla kahvilta.

espresso kahvikakku

Usein käy niin, että kun saa maistettavaksi kahvinmakuista kakkua niin kahvin maun juuri ja juuri maistaa. Näin kävi myös minulle aikaisemmin, sain kohteliaita ”kyllä tässä vähän kahvi maistuu” -kommentteja. No sitten vaihdoin tavallisen kahvin espressoon, maku osui kohdalleen, kun lisäsin taikinaan neljä annosta espressoa.

Ohje
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 4 annosta vahvaa tummaa espresso kahvia (n. 0,75dl)
  • n.0,25 dl kahvimaitoa (2% rasvaa)
  • 100g juoksevaa margariinia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • korppujauhoja
  • (vaahterasiirappia)
  • (tomusokeria)

Keitä espresso (voit käyttää myös kapselikeitintä), sekoita kuuman kahvin sekaan kylmä kahvimaito, nesteen kokonaismäärän pitäsi olla 1dl. Vatkaa sokeri sekä munat vaahdoksi sähkövatkaimella, lisää juokseva margariini. Sekoita eri astiassa vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne jatkuvasti sekoittaen seokseen. Lisää lopuksi kahvimaito -sekoitus jatkuvasti sekoittaen, taikinan pitää olla vaahtomaista (voit käyttää sähkövatkainta koko ajan)

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuorattuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa 45-55 min (voit kokeilla tikulla, että kakku ei ole enää löysä).

Kaada halutetussasi kakun päälle vaahterasiirappia ja koristele tomusokerilla.

espresso kahvikakku auki

Dick Lindertz

Kommentit (2)

Taikinaa jäy kuitenkin myös kakkuun 🙂

Kakku on parhaillaan uunissa ja taikina oli ainakin superhyvää! 😉

Taikinaa jäy kuitenkin myös kakkuun 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *