Blogit 7.6.2015

Grillichorizot broilerista

Teksti: Dick Lindertz

Välillä on hyvä että grillatessa on tarjolla myös hiukan kevyempi lihavaihtoehto, mutta siitä huolimatta ei tarvitse tinkiä mausta.

Grillichorizot broilerista

Ohje
  • 400g broilerin paistijauhelihaa
  • 4 tl makeaa savupaprikajauhetta
  • 3 tl valkosipulimurskaa
  • 1 ½ rkl punaviinietikkaa
  • 2 ml mustapippuria (2 maustemittaa)
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • ripaus cayennepippuria

Sekoita ainesosat haarukalla metallisessa tai keraamisessa astiassa (savupaprika värjää voimakkaasti). Anna seoksen maustua vähintään tunti. Muotoile massasta kebakojen muotoiset ”makkarat” ja laitan ne 200 asteiseen uuniin 10 minuutiksi.

Uunissa grillichorizot kiinteytyvät sopivasti, näin ne eivät hajoa grillatessa ja ovat varmasti kypsiä myös sisältä. Grilla chorizot niin että niissä on kaunis paahtunut pinta.

(Jos haluat vahvemman maun voit käyttää kokonaan tai osittain tulista savupaprikajauhetta)

Dick Lindertz