Blogit 26.6.2014

Grillipihvit jauhelihasta

Teksti: Dick Lindertz

Makkaroiden lisäksi kesällä grillistä löytyy usein jauhelihapohjainen grillipihvi. Grillipihvissä kannattaa käyttää hiukan rasvaisempaa jauhelihaa kuin normaalisti ja välttää runsasta nesteiden käyttöä. Hyvä jauheliha ei paljon mausteita tarvitse, mutta sen makua voi vahvistaa sopivalla mausteseoksella.

grillipihvi jauhelihasta

Käytän kananmunasta vain keltuaisen. Näin lihan maku ei laimennu vaan vahvistuu. Sinappijauhe toimii emulgointiaineena ja auttaa pitämään pihvit kasassa. Savustettu paprikajauhe antaa pientä savun makua myös pihvin sisälle sekä kauniin värin.

Ohje
  • 400g jauhelihaa
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 2 rkl korppujauhoja
  • 1 ½ tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tl sinappijauhetta
  • 1/2 tl savustettua paprikajauhetta
  • 1 rkl worcesterkastiketta

Laita jauheliha kulhoon, sekoita joukkoon kananmunan keltuainen ja korppujauhoa. Sekoita kunnes syntyy tasainen massa. Lisää suola, sokeri, mustapippuri, sinappijauhe, paprikajauhe ja worcesterkastike ja sekoita. Anna seistä huoneenlämmössä noin tunti (maut syvenee ja jauheliha on varmasti paistaessa huoneenlämpöistä).

Muodosta massasta 4 pihviä ja paista niitä ensin grillillä tai pannulla matalalla lämmöllä n. 4 min per puoli. Laita tämän jälkeen pihvit kuumalle grillille ja grillaa niitä kunnes tirisevät ja niissä on kaunis väri ja grilliraidat.

Dick Lindertz