Mukana Maku 25.1.2017

Härkis, kasvis -wokki maustekastikkeessa

Teksti: Dick Lindertz

Monipuolisen kasvisruuan tekeminen on viime aikoina helpottunut olennaisesti. Ensinäkin uudet kasvis ja vilja -pohjaiset proteiinivalmisteet kuten Nyhtökaura ja Härkis ovat yleistyneet, mutta toinen pientalouden kannalta näppärä uutuus ovat valmiit tuoreet wok -kasvikset.

Pientaloudessa kasvisten hävikki voi olla suuri vaikka kuinka yrittäisi ostaa sopivan pieniä määriä, joten valmiit 200g askit ovat tosi tervetulleita. Sanotaan että ”salaisuus on kastikkeessa”, niin tässäkin wokissa 🙂 (kastike on lainattu Kung pao chicken reseptistäni)

Härkis, vihannes -wokki maustekastikkeessa

Ainekset

  • 250g Härkistä
  • 200g Tuoreita Asian wok -kasviksia
  • 150g (raakana) kokojyvä nuudeleita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • ½ tl chilitahnaa
  • 2 rkl Hoi-Sin kastiketta
  • 2 rkl Teriyaki kastiketta
  • 1 tl riisiviinietikkaa
  • ½  tl paahdettua seesamiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • Ruokaöljyä paistamiseen

Ohje

Sekoita rypsiöljyä, Hoi-Sin -kastike, Teriyaki -kastike, chilitahna, paahdettu seesamiöljy, suola ja riisiviinietikka pienessä kulhossa tasaiseksi maustekastikkeeksi.

Keitä nuudelit kypsäksi. Laita wokkiin ruokaöljyä ja paista wok -kasviksia 2 minuuttia, lisää Härkis, kääntele hetken että niin että Härkis lämpenee. Lisää kypsät nuudelit ja maustekastike, kääntele hetken niin että kastike sekoittuu kunnolla ja lämpenee.

Dick Lindertz