Blogit

Helppo broileri-kaalikeitto

15.11.2015 Teksti: Dick Lindertz

Hyvä kaalikeitto on täyttävää ja terveellistä ja kun kaalia ei ylikeitetä niin välttyy keitetyn kaalin epämiellyttävältä tuoksulta. Tässä ohjeessa mitään aineksia ei tarvitse paistaa tai muuten esikäsitellä, joten tämä keiton tekeminen on todella helppoa.

broileri kaalikeitto

Moneen markettiin on ilmestynyt valmiiksi suikaloitua valkokaalia joka helpottaa ainakin meillä kaalin käyttöä, ylimääräistä kaalia ei mene roskikseen ja sitä on helpompi annostella.

Ohje
  • 500g suikaloitua valkokaalia
  • 250g broilerin filee tai paistisuikaleita
  • 8 dl vettä
  • 1 kanafondi kuutio
  • 1 sipuli
  • 1 tl valkosipulimurskaa
  • 1 tl curry mausteseosta
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ tl valkopippuria
  • 2 tl kuivattua persiljaa (tai tuoretta)
  • (leipäkrutonkeja)

Suikaloi kaali tai käytä valmiiksi suikaloitua valkokaalia, kuutio sipuli. Laita vesi kiehumaa, lisää kanafondi. Kun vesi kiehuu, lisää suola, kaalisuikaleet ja sipuli, anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia. Lisää broilerin suikaleet, curry mausteseos, valkosipulimurska, valkoviinietikka, sitruunamehu, valkopippuri ja persiljaa. Anna vielä kiehua hiljalleen 15 minuuttia.

Tarjoile sellaisenaan tai leipäkrutonkien kanssa.

Dick Lindertz