Blogit 4.4.2014

Hoi Sin Possuwokki

Teksti: Dick Lindertz

Wokatessa roiskuu ūüôā¬†Ennen kuin aloitat wokkamisen paloittele ja suikaloi vihannekset ja laita ne ja muut¬†ainekset valmiiksi esille, aseta kulhot niin ett√§ saat ainekset¬†nopeasti k√§siisi ja sis√§ll√∂n pannuun, ja sielt√§ taas pois. On t√§rke√§t√§ ett√§ wokkipannu on koko ajan niin kuuma kuin mahdollista. Wok- ruoka nautitaan heti ja se onnistunut kun ainesosissa on purutuntuma.

Hoi Sin possuwokki

Ohje

  • 300g porsaan suikaleita
  • 2 punaista paprikaa (n.200g) suikaloituna
  • 300g kiinankaalia suikaleina
  • 1 sipuli paloiteltuna
  • 1 porkkana suikaloituna
  • 150g herkkusieni√§ viipaleina
  • 150g vesikastanjoita viipaleina
  • 100g maap√§hkin√§rouhetta
  • 2 tl inkiv√§√§ritahnaa
  • 3 tl valkosipulimurskaa
  • 5 rkl Hoi Sin kastiketta
  • 3 rkl Teriyaki kastiketta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 125g (kuivana) nuudeleita
  • wok-√∂ljy√§ (tai rypsi√∂ljy√§ johon sekoitettu hiukan paahdettua seesam √∂ljy√§)

Paloittele ja suikaloi kaikki vihannekset ja aseta ne kulhoihin. Laita öljyä Wok-pannuun ja kun on kuumaa lisää sipuli, valkosipuli ja inkivääritahna. Paista hetki, lisää porkkana ja paprikasuikaleet, lisää 1tl suolaa, 1tl sokeria ja 1rkl punaviinietikkaa jatka paistamista 5min, kaada sisältö kulhoon. Laita nuudelit kiehumaan.

Laita öljyä Wok-pannuun ja kun savuaa vähän lisää porsaan suikaleet, jatka paistamista kunnes suikaleet ovat kuivia ja niissä on vähän väriä, lisää 2rkl Hoi Sin kastiketta ja 2rkl Teriyaki kastiketta, jatka paistamista kunnes suikaleet ovat hyvin paistuneita ja lähes mustia, lisää seokseen herkkusienet ja vesikastanjat (imevät itseensä öljyä) ja paista hetki. Lisää joukkoon kasviseos ja paloiteltu kiinankaali, jatka paistamista kunnes kaali on mennyt kasaan noin 50%, lisää 3rkl Hoi Sin kastiketta ja 1rkl teriyaki kastiketta ja lopulta pähkinärouhe ja kypsät nuudelit. Sekoita kunnolla ja tarjoille heti.

Dick Lindertz