Blogit 8.11.2014

Jambalaya

Teksti: Dick Lindertz

Louisianalaisen Creole-keittiön Jamblaya on läheistä sukua Espanjalaiselle Paellalle. Helpoimmin sen erottaa keltaisesta Paellasta punaisen värinsä kautta, ja siitä, että se sisältää aina vähintään kanaa ja makkaraa. Jambalaya on maultaan melko tulista, mutta ei niin tulista että maut peittyvät.

Jambalaya

Ohje

  • 250g broilerinsuikaleita
  • 1 sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 2 tl valkosipulimurskaa
  • 2 tl suolaa
  • 100g chorizo-makkaraa
  • 3 rkl Cajun-mausteseosta (paprika, mustapippuri, cayanne-pippuri, timjami ja oregano)
  • 2 rkl chilirouhetta
  • 2 rkl Worcester-kastiketta
  • 2 ½ dl raakaa pitkää riisiä
  • 400g murskattuja tomaatteja
  • 1 kanafondi kuutio
  • 4 dl vettä
  • 80g katkarapuja
  • oliiviöljyä

Pilko sipuli, suikaloi paprika ja viipaloi Chorizo. Paista wokpannulla runsaassa oliiviöljyssä sipulia ja valkosipulia kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää broilerisuikaleet ja jatka paistamista kunnes broileri on valkoista, lisää paprika, Chorizo-makkara, Cajun-mausteseos, chilirouhe ja 1 tl suolaa. Paista 5 min.

Lisää seokseen riisi ja paista kunnes riisi on kiiltävää, lisää vesi, kanafondikuutio, Worcesterkastike, murskatut tomaatit ja 1 tl suolaa. Pienennä lämpöä niin että seos juuri ja juuri kiehuu, anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen kannen alla 20 min. Ota lämpö pois levyltä ja lisää katkaravut ja anna vielä hautua 5 min.

Dick Lindertz