Mukana Maku

Jouluinen suklaakakku

18.12.2016 Teksti: Dick Lindertz
Jouluinen suklaakakku

Tätä jouluista suklaakakkua kutsutaan meillä myös nimellä suklaapiparkakku -kakku. Tämä on yksi parhaita kuiva/mauste -kakkuja mitä tiedän, ja näitä tulee tehty joulun aikana jokunen. Kakku on helppo valmistaa ja säilyy tosi hyvin, bonuksena paistovaiheessa tästä lähtee huumaavan jouluinen tuoksu.

Ainekset

  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 100g leivontamargariinia
  • 150g talous tai leivonta -suklaata
  • 1 dl maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 12-24g piparkakkumaustetta
  • Piparkakkumuruja
  • Siirappia

Ohje

Ota leivontamargariini huoneenlämpöön. Sulata suklaa kuumassa maidossa niin että muodostuu tasainen massa, lisää haluamasi määrä piparkakkumausetta (24g niin maku on tosi vahva, 12g niin aika mieto) sekoita ja anna suklaan jäähtyä ja margariinin pehmentyä noin 30 minuuttia.

Vatkaa sähkövatkaimella sokeri ja leivontarasva vaahdoksi, lisää kananmunat ja vatkaa kunnes on tasainen vaahtomainen taikina. Sekoita eri astiassa vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää jauhoista noin puolet jatkuvasti vatkaten seokseen, lisää suklaamaitoseos jatkuvasti vatkaten ja vatkaa lopuksi loput jauhoista sekaan. Taikinan pitää olla vaahtomaista ja koostumukseltaan kuin ”suklaamoussea”.
jouluinen suklaakakku taikina

Kaada taikina voideltuun piparkakkumuruilla vuorattuun kakkuvuokaan (1.2-1.5 l) ja paista 175 asteisessa uunissa alatasolla noin 45 min. Kokeile hammastikulla että kakku on varmasti kypsä sisältä ennekuin otat uunista.

Koristele kakku kaatamalla päälle siirappia.

Lue myös

Suosittelemme