Blogit 21.12.2013

Jouluiset Espressopalat

Teksti: Dick Lindertz

Neliönmuotoiset pikkuleivonnaiset rupeavat olemaan jo instituutio, tietä johtaa mokkapalat ja nämä sen lukuisat variaatiot. Tässä ohjeessa ei tehdä erikseen kuorrutetta, paloissa on täyteläinen espressokahvin maku ja jouluista vivahdetta antaa kardemumma ja kaneli.

espressopalat

Ohje

  • 150g juoksevaa tai pehmeää margariinia/kasvisrasvaa (min 80%)
  • 3 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhoja¾ dl vahvaa espressokahvia (n. 5 annosta)
  • ½ dl kermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • reilu ripaus kardemummaa
  • reilu ripaus kanelia

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen, lisää kerma ja jatka sekoittamista. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, kaneli ja kardemumma erikseen ja lisää seos taikinaan, lisää lopuksi kahvi. Vatkaa kunnes seos on ilmavaa (käytä mielellään sähkövatkainta)

Kaada seos rasvattuun ja korppujauhotettuun neliömuotoiseen (n. 28x25cm) vuokaan. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 25 tai kunnes irtoavat reunoista ja pinnan väri on kaunis.Leikka neliön muotoisa paloja ja koristele ne pölysokerilla.

Dick Lindertz

Kommentit (2)

Kiitos, oikein rentoa Joulun jatkoa!

Ovatpa upeita! ♥ Hauskaaa Joulun jatkoa! ♥

Kiitos, oikein rentoa Joulun jatkoa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *