Mukana Maku 16.10.2016

Kalkkunapyörykät appelsiinikastikkeessa

Teksti: Dick Lindertz

Appelsiinikastike on meidän suosikkikastike, sitä käytetään etenkin kalkkunan, broilerin, ankan ja jopa porsaanlihan kanssa. Tällä kertaa tein miedon makuisia kalkkunapyöryköitä johon tein intensiivisen makuisen appelsiinikastikkeen.

Kalkkunapyörykät appelsiinikastikkeessa

Ainekset

Pyörykät

  • 400g kalkkunan jauhelihaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 1 rkl kanafondia
  • ruokaöljyä paistamiseen

Kastike

  • 1 sipuli
  • 6 dl appelsiinimehua
  • 4 tl valkosipulimurskaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 ½ rkl hunajaa
  • 2 rkl kanafondia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl chilijauhetta
  • ½ tl valkopippuria
  • 2 rkl maizena suurustetta
  • ripaus sahramia (väriä antamaan)
  • ruokaöljyä paistamiseen

Ohje

Sekoita kalkkunan jauheliha, kanafondi, suola ja pippuri. Muotoile taikinasta noin 25 lihapullaa. Laita paistinpannuun ruokaöljyä niin että pohja lähes peittyy, paista pyöryköitä kunnes ne ovat kiinteitä ja niissä on vähän väriä. Siirrä pyörykät sivuun (niin että ruokaöljy jää pannuun)

Pilko sipulit, lisää ruokaöljyä pannuun jos tarpeellista, lisää sipuli ja valkosipuli pannuun ja paista kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Lisää appelsiinimehu, kanafondi, soijakastike, sitruunamehu, hunaja, chili, suola ja pippuri, kun seos kiehuu lisää kastikemaizena ja sahrami, tarkista maku. Anna kiehua hiljalleen 10 minuutta. Lisää kalkkunapyörykät ja anna vielä hautua hiljaisella lämmöllä 10 minuuttia (lisää appelsiininmehua jos on liian paksua).

Tarjoille riisin kera

Dick Lindertz