Blogit 2.3.2014

Kananpoikaa paahdetussa seesamöljyssä

Teksti: Dick Lindertz

Ulkoilupäivän päätteeksi tarvittiin tuhtia ruokaa, vaikka rasvakaloreita on tässä ruuassa reilusti niin suuri osa rasvasta on terveellistä rasvaa. Pidän paahdetun seesamöljyn mausta, se tuo ruokaan täyteläisen paahdetun maun ja lihaa tai kasviksia ei tarvitse itsessään paistaa niin paljon jotta niihin tulee paistomakua, ja lisäämällä muita suosikkimakujani kananpojan seuraksi oli hymy syödessä valmis 🙂

kananpoikaa paahdetussa seesamöljyssä

Ohje
  • 250g kanapojan fileesuikaleita
  • 2 rkl paahdettua seesamöljyä
  • 2 tl valkosipulimurskaa
  • 2 tl inkiväärimurskaa
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl vettä
  • 2 dl kookoskermaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • Riisiä, suolaa ja ripaus kurkumaa

Laita riisi kiehumaan suolalla ja ripauksella kurkumaa maustetussa vedessä. Kuumenna paahdettu seesamöljy pannussa, lisää kananpojan suikaleet, valkosipuli ja inkivääri, paista kunnes suikaleet ovat valkoisia. Lisää juustokumina ja paista 1 min, lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Lisää kookoskerma, suola ja sitruunamehu ja anna kiehua hiljalleen kunnes riisi on valmista.

Tarjotessa voit kaataa pinnalle hiukan paahdettu seesamöljyä ja ripotella pinnalle seesamsiemeniä

Dick Lindertz