Blogit 7.2.2014

Kananpoikaa Pohjois-Afrikan tapaan

Teksti: Dick Lindertz

Näin olympialaisten aikaan myös kotikatsomossa tarvitaan proteiinipitoista ruokaa sillä se pitää nälän pitkään poissa, ja jos myös itse innostuu urheilemaan niin proteiini kasvattaa lihaksia ja parantaa kestävyyttä.

sitruunainen kananpoika pohjois-afrikka

Ohje

  • 250g Kananpojan suikaleita
  • 125g kypsiä kikherneitä
  • 125g Cashewpähkinöitä
  • 400ml kookosmaitoa
  • 1 Sitruuna
  • 1 Sipuli
  • 2 tl valkosipulimurskaa
  • 1 tl inkivääritahnaa
  • 1 rkl Juustokuminaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • rypsiöljyä paistamiseen

Kuutio sipuli ja paista sitä hetki yhdessä valkosipulin ja inkiväärin kanssa pannussa jossa on rypsiöljyä. Kun sipulit ovat pehmeitä, lisää pannuun kananpojan suikaleet ja juustokumina, jatka paistamista kunnes suikaleet ovat saaneet väriä. Lisää joukkoon kookosmaito ja kikherneet. Raasta sitruunan kuori seokseen (vain ihan pintakerros), halkaise sitruuna ja purista sen liemi seokseen. Lisää kurkuma ja suola ja anna kiehua n.10 min. Lisää joukkoon Cashewpähkinät ja anna kiehua vielä n.10 min.

Tarjoile couscous:in kanssa

Dick Lindertz