Blogit 29.8.2014

Kantarelli-pekonipasta tryffeliöljyssä

Teksti: Dick Lindertz

Minulla on ainakin yksi kallis herkku, jota minun on vaikea vastustaa. Se on tryffelisieni, jota onneksi kuitenkin saa kohtuuhintaisena mausteöljynä (yleensä pääraaka-aine on neitsytoliiviöljy). Öljyllä saa tryffelisienen makua moneen ateriaan.

kanttarelli pekonipasta tryffeliöljyssä

Toinen sieni, josta pidän paljon on kantarelli. Ei liene yllätys, että kun kantarellikausi alkaa, niin teen pastaa jossa on näitä kumpaakin makua. Kantarelli on hyvä pari tryffelisienelle, sillä sen oma vahva maku ei peity, kun tryffelisieniöljyä käyttää kohtuudella. Tällä kertaa laitoin sienien kavereiksi kalkkunapekonia (voi käyttää myös porsaspekonia). Mutta ateria ei välttämättä vaadi sitä.

Ohje

  • 400g tuoreita kantarelleja
  • 100g pekonia (kalkkuna tai porsas)
  • 1 sipuli
  • 2 tl valkosipulitahnaa
  • 3 rkl tryffeliöljyä
  • 2 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 250g pastaa (kuivana)
  • (oliiviöljyä)
  • (parmesanjuustoa)

Laita pasta kiehumaan. Paloittele sipuli ja leikkaa pekoni leveiksi suikaleiksi. Laita tilkka oliiviöljyä pannuun (jos käytät porsaan pekonia voit paistaa ilman öljyä). Paista pekonia kunnes se on saanut hiukan väriä, lisää sipuli ja valkosipuli ja jatka paistamista kunnes pekonissa on paistopintaa. Lisää pestyt kokonaiset kantarellit, suola, mustapippuri ja tryffeliöljy ja jatka paistamista kunnes neste on haihtunut ja sienet alkavat saamaan paistopintaa. Lisää joukkoon kypsä pasta ja kääntele vähän aikaa.

Päälle voi ripottaa vielä parmesanjuustoa.

kantarelli pekonipasta tryffeliöljyssä lautasella

 

Dick Lindertz