Blogit 13.12.2013

Keltainen Joulusinappi

Teksti: Dick Lindertz

Pidän sekä makeasta että happamasta sinapista. Joulusinapit tahtovat vain yleensä olla ainoastaan makeita, joten tein jouluisen version happamasta keltaisesta sinapista. Sinappi on nopea valmistaa ja myös oiva joululahja aikuisille. Ohjetta on helppo tuunata, jättämällä esim. hunajan pois saat todella happaman version, whiskyn tilalla voit käyttää konjakkia tai calvadosta ja vaihtamalla makean paprikan vahvaan paprikaa tai chiliin tulee kivaa lisäpotkua.

Keltainen joulusinappi

Ohje

6 rkl sinappijauhetta
1½ dl vettä
3 rkl väkiviinaetikkaa
½ tl kurkumaa
1 tl suolaa
1 tl inkivääritahnaa (tai jauhetta)
1 tl hunajaa
½ tl mustapippuria
½ tl makeaa savuista paprikajauhetta
1 tl kastikemaizenaa
1 rkl savuista mallaswhiskyä (myös muu whisky käy)

Sekoita kaikki ainekset paitsi whisky ja kastikemaizena pienessä kattilassa ja kiehauta, sekoita joukoon kastikemaizena ja anna kiehua koko ajan sekoittaen noin 5 min tai kunnes on halutun paksuista. Lisää joukkoon mallaswhisky. Laita suljettavaan purkkiin ja anna seistä jääkaapissa vähintään kaksi päivää.

Dick Lindertz

Kommentit (2)

Inkiväri antaa pienen vivahteen ilman että maku nousee esille häiretsevästi 🙂

Joulusinappia täytyy itsekin valmistaa vielä ennen joulua! Toi inkivääri olisi aika kiva lisä omaankin sinappiohjeeseen 🙂

Inkiväri antaa pienen vivahteen ilman että maku nousee esille häiretsevästi 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *