Blogit 21.9.2013

Kevyen jälkiruuan metsästys, rahkaa ja vadelmia mustikkakeitossa

Teksti: Dick Lindertz

Reilut kolme vuotta sitten päätin poistaa itsestäni painolastia. Kaipasin kuitenkin kovasti aterian jälkeistä makeaa herkkua, mutta kalorilaskuri oli armoton. Kokeilin kaikennäköistä, kuten sokeroimattomia karkkeja, hedelmiä, kaurakeksejä,… mutta jotakin jäi puuttumaan.

Rahkaa ja vadelmia mustikkakeittossa

Suosikiksi muodostui rahka ja marjat, mutta se oli ”hiukan” hapanta, kunnes ystäväni ehdotti, että laita siihen Valion mustikkakeittoa mukaan. Näin syntyi tämä yksinkertainen ja kevyt jälkiruoka, jossa on proteiinia, kuituja ja vitamiineja, mutta ei juurikaan rasvaa ja todella vähän kaloreita. Lisäksi se näyttää hyvältä 🙂

Kaikessa yksinkertaisuudessaan otetaan purkki rasvatonta rahkaa, kaadetaan se jälkiruokastiaan, laitetaan tuoreita vadelmia päälle ja reunoille Valion mustikkakeittoa. Rahkan tilalla voi käyttää myös rahkajogurttia.

Dick Lindertz

Kommentit (6)

Totta Bettina, pieni makea on tärkeä osa ateriaa ja sitä että siitä jaa hyvä mieli!

Yksinkertainen ja sen takia nätti annos. Maukkaudesta ei epäilystäkään… (y)

🙂

Tuo on takuuvarma ja erittäin hyvä, mutta kevyt jälkkäri tai välipala. 🙂

Kiitos, ja olen syönyt sitä säännöllisesti myös laihiksen jälkeen 🙂

Herkkusuuna tiedän itsekin, että on löydettävä kevyempiä vaihtoehtoja (se ei tosiaan aina ole helppoa :))sillä aina niitä täytekakkuja ei voi vedellä. Tämä vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta!

Totta Bettina, pieni makea on tärkeä osa ateriaa ja sitä että siitä jaa hyvä mieli!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *