Blogit 28.3.2014

Kirsikkainen tiikerikakku

Teksti: Dick Lindertz

Olen hulluna kirsikan makuun, käytän kirsikoita jäätelöön, juomiin, hyytelöihin, jälkiruokiin ja leivonnaisiin. Pidä etenkin hapankirsikoista (Morelli lajike) joissa on paljon intensiivisempi maku verrattuna imeliin lajikkeisiin. Kirsikan kanssa sopii tumma suklaa tai kaakao, joten tämä tiikerikakku jossa on kirsikkahilloa on yksi kahvipöytäni suosikkeja. 

Kirsikkainen tiikerikakku

Ja jos et löydä hapankirsikka hilloa niin voit toki käyttää myös tavallista kirsikkahilloa (hapankirsikkahilloa on monessa erikoiskaupassa ja olenpa löytänyt sitä myös Lidlistä).

Ohje
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 100g juoksevaa margariinia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dl maitoa
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 3 rkl kirsikkahilloa
  • 2 murskattua kaurakeksiä (tai korppujauhoja)

Vatkaa sokeri sekä munat vaahdoksi, lisää juokseva margariini ja maito. Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne jatkuvasti sekoittaen seokseen. Ota taikinasta noin 1/3 osa ja sekoita siihen kaakaojauhe, (lisää pieni loraus maitoa jos tuntuu että on liian paksua). Sekoita toiseen osaan taikinaa kirsikkahillo ja sekoita niin että taikina on tasaista.

Laita taikina kerroksittain voideltuun kaurakeksimurskalla vuorattuun kakkuvuokaa ja paista 175 asteisessa uunissa noin 45 min.

Dick Lindertz