Blogit 20.4.2014

Kulitsa

Teksti: Dick Lindertz

Kulitsa eli ”pääsiäispulla” on kuulunut meillä pääsiäispöytään pitkään, ja sen kanssa nautitaan Pashaa tai maustettua rahkaa. Tämä on vähän kevenetty versio,  mutta se ei makua haittaa!

Kulitsa

Ohje

  • 7-8 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 11g kuivahiivaa (1 pussi)
  • 80g (1dl) juoksevaa margariinia
  • 2 dl kevytmaitoa
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa (toinen voiteluun)
  • ½  tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kardemummajauhetta
  • ½  dl rusinoita
  • ½  dl mantelijauhetta
  • 50g sukaattia
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • (ripaus sahramia väriä antamaan)

Sekoita hiiva ja ripaus sokeria noin 40 asteiseen maitoon, anna hiivan herätä 10 min. Lisää loput sokerit, 1 kananmuna, suola, vaniljasokeri, kardemumma, rusinat, mantelijauhe, sukaatti ja raastettu sitruunan kuori (jos haluat Kulitsaan hiukan keltaista väriä niin lisää pieni ripaus sahramia). Lisää joukkoon puolet jauhoista ja juokseva rasva, sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja vaivaa kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa hyvin kulhon reunoista. Peitä kulho muovikelmulla ja anna nousta n 45 minuuttia.

Vaivaa kohonnut taikina hyvin ja pane se pitkänmalliseen (n1.5L), voideltuun vuokaan. Peitä liinalla ja anna nousta vielä 30 minuuttia. Voitele munalla ja paista uunin alaosassa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia. Kun pinta on kauniisti ruskistunut, peitä vuoka alumiinifoliolla. Alenna lämpöä 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 20-30 minuuttia.

 


Editoitu 15.4.2017

Dick Lindertz

Kommentit (2)

Ole hyvä 🙂

Toi on ihana! Mä kopsaan ohjeen ja kokeilen. Kiitos!

Ole hyvä 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *