Blogit 28.6.2015

Lemon curd -rahkapiirakka

Teksti: Dick Lindertz

Makea lemon curd sitruunatahnaa käytetään usein paahtoleivän päällä, mutta se sopii erinomaisesti myös jälkiruokiin, erityisesti, kakkuihin piirakoihin ja jäätelöön. Kun sen vielä yhdistää rahkaan niin lopputuloksena on raikas ja intensiivisen makuinen jälkiruoka tai levonnainen.

Lemon curd rahkapiirakka

Ohje

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 125g margariinia tai voita
  • ½ dl sokeria
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 500g pehmeää rahkaa
  • 1 ½ dl lemon curd tahnaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl vaniljasokeria

Sekoita haarukalla pohjan ainekset niin että taikinasta tulee murumainen. Levitä taikina 25-28 cm piirakkavuokaan, painele sitä hyvin haarukalla tai lusikalla niin että on tasainen. Laita vuoka tunniksi jääkaappiin.

Esikypsennä piirakkapohjaa 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Sekoita täytteen ainekset hyvin keskenään, kaada täyte esikypsennetyn pohjan päälle. Laita piirakka takaisin uuniin ja anna olla 200 asteisessa uunissa n. 30-40 minuuttia (niin että pohja on kypsä ja täyte hyvin hyytynyt, voit kokeilla hammastikulla kypsyysastetta).

Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen tarjoilua (se on parhaimmilla jääkaappikylmänä). Piirakan päälle sopii erinomaisesti suklaakastike!

Dick Lindertz