Blogit 17.5.2015

Lihapullacurry

Teksti: Dick Lindertz

Niin kuin lihapullaohjeita niin myös lihapullacurry ohjeita on monia, tässä ohjeessa käytän broilerin paistijauhelihaa ja se on maultaan mieto mutta aromaatinen.

Lihapullacurry

Ohje

Lihapullat

  • 400g broilerin paistijauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • ½ dl korppujauhoja
  • 1 rkl kanafondia
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl kuivattua tai tuoretta korianteria silputtuna
  • 2 rkl mietoa currytahnaa

Kastike

  • 1 iso sipuli
  • 3 tl valkosipulimurskaa
  • 3 tl inkivääritahnaa
  • 1 dl vettä
  • 4 rkl mietoa currytahnaa
  • 1 tl garam masala mausteseosta
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 dl juoksevaa jogurttia
  • juoksevaa rasvaa

Sekoita kulhossa jauheliha, kananmuna ja korppujauho, anna turvota n.10 min. Lisää kanafondi, sitruunamehu, suola, korianteri ja currytahna, jatka sekoittamista kunnes on tasainen massa. Muotoile massasta lihapullia ja laita ne uunipellille, paista 200 asteisessa uunissa 10min, niin että lihapullat ovat kiinteitä.

Pilkot sipulit. Laita pannuun sen verran juoksevaa rasvaa että pohja peittyy, lisää sipuli, valkosipuli ja inkivääri, paista kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää uunissa olleet lihapullat ja jatka paistamista kunnes niissä on vähän väriä. Lisää currytahna ja garam masala mausteseos, paista kunnes mausteet tuoksuu kunnolla, lisää vesi, vähennä lämpöä ja lisää kerma. Anna hautua alhaisella lämmöllä 15min, lisää jogurtti ja sekoita kunnes seos on lähes kiehuvaa.

Tarjoile riisin ja linssien kera.

Dick Lindertz