Blogit 11.1.2015

Lihapullat

Teksti: Dick Lindertz

Lähes jokaisella ruuanlaittajalla on oma lihapullareseptinsä tai pari, niin myös minulla. Tämä ohje on yksi perusohjeitani, sillä syntyy lihaisat, kiinteät ja vähärasvaiset lihapullat. Pikkaisen ohjeessa on myös retroilua, sillä maustesoksen pohajana on vanha kunnon lihaliemikuutio.

Lihapullat

Ohje

  • 400g Naudan jauhelihaa (10% rasvaa)
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl vettä
  • 1 pieni sipuli
  • ½ dl korppujauhoja
  • 2 tl Balsamico etikkkaa
  • 1 rkl Worcesterkastiketta
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • ½ tl sinappijauhetta (emulgoi ainekset)
  • ripaus mustapippuria
  • kasvisöljyä

Pilko sipuli pieneksi. Lämmitä 2 rkl vettä kiehuvaksi ja laita joukkoon lihaliemikuutio, sekoita kunnolla, niin että kuutio on varmasti täysin liuennut. Laita pilkottu sipuli ja lihaliemineste kulhoon, lisää korppujauho, Balsamico, Worcesterkastike, suola, sokeri, sinappijauhe ja ripaus mustapippuria, sekoita. Lisää jauheliha ja kananmuna, sekoita kunnes on tasainen massa.

Lihapullat menossa uuniin

Pyöritä öljytyillä käsillä n.25 lihapullaa (öljyisillä käsillä pyörittämällä lihapullista tulee sileäpintaisia). Paista lihapullia 200 asteisessa uunissa 10min, ota ne uunista ja paista niitä vielä ruokaöljyssä paistinpannulla hetken niin että saavat kauniin värin.

Tarjoile esimerkiksi perunamuusin ja ruskeakastikkeen kanssa.

Dick Lindertz