Reseptit

Lindströmin pihvit

Lindströmin pihvit ovat perinteikästä arkiruokaa. Valmiiden pihvien oheen voit valmistaa ruskean kastikkeen ja perunamuhennosta.

Teksti:
Visa Nurmi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g hyvää naudan paistijauhelihaa
  • 1 iso punasipuli
  • 2 ps kaprista
  • 5-6 anjovisfileetä
  • 1-2 keitettyä perunaa
  • 2 keitettyä punajuurta (etikkapunajuuri käy myös)
  • 4 keltuaista
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 rkl HP kastiketta
  • suolaa
  • pippuria
  • suolakurkkuja

Valmistusohje

Laita jauheliha isoon sekoituskulhoon. Kuori ja silppua sipuli. Pienennä myös kaprikset ja anjovikset. Kuori ja raasta keitetyt punajuuret ja perunat. Laita kaikki ainekset sekoituskulhoon, lisää keltuaiset, Dijon- sinappi ja HP-kastike. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita ainekset huolella ja tee taikinasta tennispallon kokoisia pallukoita. Paina pihvejä vähän lättänäksi ja paista voissa miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Tarjoile suolakurkkujen ja perunamuhennoksen kera. Jos joku kaipaa kastiketta, valmista klassinen ruskea kastike, mutta älä uita pihvejä siinä.

X