Blogit 30.5.2014

Maitosuklaakakku

Teksti: Dick Lindertz

Lapsille perinteinen kuivakakkutyyppinen suklaakakku on usein pettymys, sillä sehän on oikeastaan kaakaokakku ja näin maultaan usein hiukan karvas. Siksi olen tehnyt perinteisestä suklaakuivakakusta maitosuklaaversion, joka maistuu niin lapsille kuin myös suklaahimoisille aikuisille 🙂

maitosuklaakakku

Ohje
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 150g maitosuklaata
  • 1 dl maitoa
  • 100g juoksevaa margariinia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 murskattua suklaakeksiä (tai korppujauhoja)

Sulata suklaa kuumassa maidossa niin että muodostuu tasainen massa. Vatkaa sokeri sekä munat vaahdoksi, lisää juokseva margariini. Sekoita eri astiassa vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne jatkuvasti sekoittaen seokseen, lisää lopuksi suklaamaitoseos jatkuvasti sekoittaen, taikinan pitää olla vaahtomaista ja koostumukseltaan kuin ”suklaakastiketta”

Kaada taikina voideltuun suklaakeksimurskalla vuorattuun kakkuvuokaa ja paista 175 asteisessa uunissa noin 45 min.

Dick Lindertz

Kommentit (2)

Kiitos kun kokeilit ja maistui!

Ah, tämä resepti oli pelastus kun piti äkkiä keksiä jotain tarjottavaa vieraille jostain vaan mitä kaapista sattuu löytymään. Ja näitä aineksia oli kun Fazerin sininenkin löytyi hyllyn perältä! Ja hyvin kelpasi, siis kiitos 🙂

Kiitos kun kokeilit ja maistui!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *