Blogit 9.8.2015

Mehevä nauta-broileri pihvi

Teksti: Dick Lindertz

Vähärasvainen naudan jauheliha on hyvä tuote, mutta sillä on yksi ongelma, sitä on vaikeaa käyttää pihveihin tai pyöryköihin. Lopputulos on usein kuiva, etenkin jos on käyttänyt kananmuna-korppujauho seosta sidosaineena.

Mehevä nauta-broileri pihvi

Lisäämällä naudan jauhelihaan broilerin jauhelihaa, pihvit tai pyörykät pysyvät mehevinä ja muita sidosaineita ei tarvita, joten maku on lihaisa.

Ohje
  • 250g vähärasvaista naudan jauhelihaa (7-10% rasvaa)
  • 150g broilerin jauhelihaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • ½ tl makeaa savupaprikajauhetta
  • 1 tl sinappijauhetta
  • 1 rkl Worcester kastiketta

Sekoita ainekset kunnolla kulhossa ja anna vetäytyä n.15 minuuttia, muotoile 4-5 pihviä. Paista pihvejä pannulla tai grillissä niin että ovat läpikypsiä (älä ikinään jätä broileri/kana lihaa raa’aksi). Samasta taikinasta voi tehdä myös pyöryköitä tai murekkeen.

Dick Lindertz