Blogit 22.3.2015

Ohutleipä

Teksti: Dick Lindertz

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, lähes kaikissa keittiöissä on kuumalla levyllä, pannulla tai parilalla paistettava happamaton ja nostamaton pyöreä ohut leipä, tortilla, chapati, rieska…. 

Ohutleipä

Ohutleipä voi olla suolainen, mausteinen tai makea. Tämä paistinpannulla valmistettava suolainen versio on todella helppo ja nopea.

Ohje
  • 1 ½  dl maitoa
  • vajaa 2 ½  dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ruokaöljyä

Sekoita ainekset kulhossa niin että on taikina on tasainen ja kimmoisa. Jaa taikina 5-6 osaan ja pyöritä niistä pyöreät pullat. Laita leivonta-alustalle jauhoja ja kaaviloi pullista ohueet tortillan kokoiset ”lätyt”. Säädä keittolevy korkealle lämmölle (ei täysille). Laita paistinpannun pari tippa ruokaöljyä ja ”lätty”, käännä ”lätty” kun yläpuolelle muodostuu kuplia ja siinä on paistopinnalla tummia läikkiä.

Leipään saa lisää makua lisäämäällä taikinaa yrittejä, valkosipulia tai mausteita.

Voit syödä sellaisenaan tai käyttää rullana (kuvan rullassa täytteenä jaulihacoucous jonka ohje löytyy täältä https://anna.fi/ruoka/blogit/mukana-maku/jauheliha-couscous )

ohutleipä rullana

Dick Lindertz