Blogit

Paholaisen jauhelihakeitto

1.11.2013 Teksti: Dick Lindertz

Välillä tarvitsee lämmitellä myös sisäisesti. Tämä on jo yli 20 vuotta vanha ohje ja kestosuosikki, maistuu heti, mutta paranee vain uudelleen lämmitettynä. Syön tätä usein lähes kyllästymiseen asti, mutta sitten aina välillä tulee taas hinku 🙂

Teimme tätä äskettäin keittöpelissä yhtensä lähes 8 litraa ja osallistujat olivat luovia, sillä joukosta löytyi versioita joissa oli papuja, koskenlaskijajuustoa, pekonia, kickherneitä, rakettispagettia, chiliä ja soijarouheversio.

Paholaisen jauhelihakeitto

Ohje

  • 0.8 l vettä
  • 400g jauhelihaa
  • 120g tomaattipyreetä
  • 200g kypsiä keittoperunoita kuutioina (löytyy myös valmiita pakastealtaasta)
  • 200g pakaste herne-maissi-paprikasekoitusta
  • 150g pakastekukkakaalia
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 1 ½ rkl kasvis tai lihafondia (tai liemikuutio)
  • 1 rkl Balsamiviinietikkaa
  • 10 tippaa Tabascoa (laita enenemän jos haluat tulisemman)
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 tl suolaa
  • Mustapippuria
  • Meiramia
  • Basilikaa

Pilko sipuli ja murskaa valkosipulikynnet. Lisää fondi (tai liemikuutio) veteen ja lämmitä kiehuvaksi. Lisää sipuli, valkosipuli, jauheliha, mustapippuri, meirami, basilika, tomaattipyree, balsamiviinietikka, sitruuna, soijakastike ja Tabasco, keitä 15 min. Lisää kypsät perunat ja keitä vielä 10 min. Lisää herne-maissi-paprikasekoitus ja kukkakaali, kiehauta 3 min, ota keittolevy pois päältä, anna hautua jälkilämmössä 5-10 min.

Dick Lindertz

Kommentit (2)

Kiitos, täyteläiset Umami maut saavat helposti hymyn kasvoille 🙂

Ihanaa ruokaa! Tälläistä söisikin mielellään koleina vuodenaikoina.

Kiitos, täyteläiset Umami maut saavat helposti hymyn kasvoille 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *