Reseptit

Paistettu riisi

Paistettu riisi on yksi tähderuokien kunkuista. Siihen voit käyttää oikeastaan mitä vain kasviksia, myös pakastevihannekset käyvät.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paistettu riisi

  • 4 dl keitettyä riisiä
  • n. 2 rkl öljyä (osa voi olla seesamiöljyä)
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 2 varsiparsakaalia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 cm:n pala inkivääriä
  • (2 kananmunaa)
  • 2 tl soijakastiketta

Valmistusohje

Paistettu riisi valmistuu helposti näin:

1. Leikkaa porkkana hyvin pieniksi paloiksi. Hienonna sipuli ja paloittele varsiparsakaali. Hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Jos riisi on paakkuista, riko paakut sormilla.

2. Kuumenna öljy pannulla. Paista porkkanaa ja parsakaalia pannulla pari minuuttia. Lisää sipulit, inkivääri ja riisi.

3. Paista riisiä maltillisella lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes se on läpeensä kuumaa ja saanut vähän väriä. Lisää tarvittaessa öljyä.

4. Jos lisäät ruokaan munia, riko ne kuppiin, sekoita rakenne rikki ja lisää munat riisin joukkoon. Kuumenna edelleen hyvin sekoitellen, kunnes munat ovat kypsyneet. Mausta paistettu riisi soijakastikkeella ja tarjoa aasialaisen salaatin kera.

Vinkki! Paras paistettu riisi syntyy aasialaisesta aromaattisesta riisistä.

paistettu riisi
Paistettu riisi on jämäruokien kunkku!

Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 2/2024.

Lue myös Kotiliesi.fi: Indonesialainen Nasi goreng

X