Blogit 26.10.2013

Palatsin vartijan kana – Kung Pao Chicken

Teksti: Dick Lindertz

Yksi kiinalaisen keittiön suosikkejani on ehdottomasti Kung Pao Chicken. Tämä ruokalajin nimi oli kulttuurivallankumouksen aikana Kiinassa kielletty, sillä sen uskottiin viittaavan 1800-luvulla eläneeseen kuvernöörin, jonka titteli oli Kung-Pao (Palatsin vartija). Suomessa se on saanut oman kutsumanimen ”Kumpulan Kana”. Ohjeita on useita, mutta tämä ohje on muokattu sopimaan kotimaisten markettien tarjontaan.

kung pao chicken

Ohje

Kung Pao chicken (Kumpulan kana)

  • 400g kananfileitä kuutioina (n.2×2 cm)
  • 2 rkl kiinalaista soijakastiketta
  • 2 kananmunan valkuaista (löytyy myös valmiina)
  • 2 -3 dl maissitärkkelysjauhoja/maissijauhoja
  • ½ vihreä, ½ punainen ja ½ keltainen paprikaa
  • 1 purkki vesikastanjoita
  • 100g cashew-pähkinöitä, kuorettomia maapähkinöitä tai maapähkinärouhetta
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 tl inkivääritahnaa
  • ½ tl vahvaa chilitahnaa
  • 4 rkl Hoi-Sin kastiketta
  • 4 rkl Teriyaki kastiketta
  • 2 tl riisiviinietikkaa
  • 1 tl paahdettua seesamiöljyä
  • 2 tl fariinisokeria (voi käyttää myös muuta tummaa sokeria)
  • 2 tl suolaa
  • rypsiöljyä

Paloittele kana, kääntele niitä ensin soijakastikkeessa, sitten valkuaisissa ja lopuksi maissijauhoissa.

Sekoita 1rkl rypsiöljyä, Hoi-Sin- kastike, Teriyaki-kastike, chilitahna, paahdettu seesamiöljy, suola, sokeri ja riisiviinietikka pienessä kulhossa tasaiseksi maustekastikkeeksi

Kuumenna rypsiöljy ja ruskista kanapaloja 100 g kerralla niin että ovat kullankeltaisia, ota ne pois pannulta ja siirrä sivuun. Kuutioi paprikat, sipuli ja valkosipuli, paista niitä pähkinöiden kanssa noin 5 min. Lisää valmiit kanakuutiot, maustekastike ja vesikastanjat ja paista kunnes on kypsää (n. 10min).

Tarjoile lisänä Jasmin-riisiä.

Dick Lindertz

Kommentit (6)

Kiitos, Kumpulan kana on syystäkin usen suosikki 🙂

Kuulostaa hyvältä. Ja Jasmin riisi on suosikkini 🙂

Kiitos 🙂

On niin herkullisen näköistä! Olen itsekin tätä laittanut useampaan otteeseen ja on ehdottomasti yksi suosikeistani. Mielenkiintoista kuulla vähän tähän ruokaan liittyvästä historiastakin 🙂

Kiitos 🙂

Kuulostaapa herkulta, pitää laittaa testaukseen, kiitos :).

Kiitos, Kumpulan kana on syystäkin usen suosikki 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *