Blogit 3.5.2014

Palvikeitto

Teksti: Dick Lindertz

Palvikeitto ruskeilla pavuilla on hyvää lohturuokaa, se sisältää paljon umami makuja ja jos käyttää vähärasvaista kinkkua niin saat paljon kuituja ja proteiinia ilman ylimääräistä rasvaa.

Palvikeitto

Ohje

  • 400g pala palvikinkkua (tai kalkkunaa)
  • 2 punasipulia
  • 300g ruskeita papuja
  • 3 tl valkosipulimurskaa
  • 1 lihafondi kuutio
  • 500g paseerattua tomaattia
  • 5 dl vettä
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 tl balsamietikkaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl oreganoa
  • 1 rkl persiljaa
  • 100g sweet chili tuorejuustoa
  • oliiviöljyä

Pilko punasipuli ja kuutioi palvikinkku. Laita oliiviöljyä kattilan pohjalle ja kuullota punasipulia valkosipulin kanssa niin että sipuli on läpikuultavaa. Lisää kuutioitu palvikinkku, mustapippuri, oregano ja persilja, sekoita hetki. Lisää paseerattu tomaatti, vesi, lihafondi kuutio, suola, sokeri ja balsamietikka, anna kiehua 5min. Lisää ruskeat pavut (jos ovat suolaliemessä valuta ensin), sekoita, lisää tuorejuusto ja sekoita kunnes se on täysin sulanut keittoon.

Dick Lindertz