Blogit 24.10.2014

Pasta alla Medici

Teksti: Dick Lindertz

Pasta alla Medici on helppo ja nopea pasta, jonka lempeä maku sopii koko perheelle. Välillä se mielestäni kuitenkin kaipaa vähän lisäluonnetta ja silloin lisään siihen dijon-sinappia ja käytän savuista kinkkua.

Pasta alla medici

Jos haluat lempeämmän pastan käytä tavallista kinkkua ja jätä sinappi pois (olen aikaisemmin julkaissut myös kevyen version Pasta alla Medici:stä )

Ohje

  • 200g saunapalvikinkkua
  • 200g pakasteherneitä
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 sipuli
  • 3 dl kermaa tai vastaavaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl dijon-sinappia
  • 4 rkl raastettua parmesaanijuustoa
  • ¼ -½  tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • oliiviöljyä
  • 200g Pastaa (kuivana)

Laita pasta kiehumaan. Kuutioi palvikinkku, silppua sipuli ja valkosipuli. Paista sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä kunnes sipuli on läpikuultavaa ja valkosipulissa on vähän väriä. Lisää saunapalvikinkkukuutiot ja paista kunnes nekin saavat väriä (ei kuitenkaan niin kauan että sipuli/valkosipuli palaa). Lisää joukkoon pakasteherneet ja jatka paistamista niin, että herneet sulavat. Lisää kerma, dijon-sinappi, suola, sitruunamehu, mustapippuri ja parmesaanijuusto. Kaada kypsää pasta joukkoon ja sekoita kunnolla, poista lämpö levyltä ja anna levätä hetken niin että kastike vähän imeytyy.

Dick Lindertz