Blogit 10.7.2014

Perunacurry

Teksti: Dick Lindertz

Tällä kertaa ohjeena suosittu perunacurry, joka näin kesällä sopii myös erinomaisesti grilliruuan kanssa. Etenkin jos myös muissa ruuissa on reilusti makua.

perunacurry

Ohje

  • 500g kiinteitä perunoita (4-5 perunaa)
  • 2 sipulia
  • 1 rkl valkosipulimurskaa
  • 1 rkl inkivääritahnaa
  • 3 rkl mietoa currytahnaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl garam masala mausteseosta
  • 400g tomaatinmurskaa
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • voita tai juoksevaa kasvisrasvaa paistamiseen

Keitä perunat lähes kypsäksi (max. 15 min), kuori ne ja viipaloin reilun paksuisiksi viipaleiksi. Viipaloi sipulit renkaiksi. Lämmitä voi tai kasvisrasva pannussa tai wokissa, lisää valkosipulimurska ja inkivääritahna, lämmitä niitä hetki ja lisää sipulirenkaat, paista kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Lisää currytahna ja garam masala, paista vielä hetki niin että tuoksuu kunnolla. Lisää tomaattimurska ja keitä hetki kasaan, ota levy pois päältä ja lisää jogurtti ja suola, sekoita kunnes tasaista.

Laita perunaviipaleet voideltuun uunikestävään vuokaa tai syvään pieneen uunipannuun, lisää kastike ja kääntele seosta. Laita astian päälle kansi tai folio ja anna hautua 225 asteisessa uunissa 20 min. Poista kansi tai folio ja laita takaisin uuniin vielä 10 min. Anna vetäytyä vielä noin 10 min ennenkuin tarjoilet.

Curryperunat vain paranevat kun niitä lämmittää uudestaan (jos jää yli)

Dick Lindertz