Blogit 1.2.2015

Perunapannukakku

Teksti: Dick Lindertz

Olen pikkupojasta asti pitänyt paistetusta perunamuusista ja uunimuusista ja vielä tänäkin päivänä tarjoilen niitä monien mielestä outoja lisäkkeitä pihvien kanssa. Tästä hiukan hienostuneempi versio on perunapannukakku jota samoin tarjoilen liharuokien lisäkkeenä.

perunapannukakku perunapannari

Tällä ohjeella tulee hyvin ”perunamuusimainen” pannukakku joka imee itseensä hyvin pääruuan kastiketta.

Ohje
  • 1 l maitoa
  • 80g perunahiutaleita
  • 3 kananmunaa
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl juoksevaa rasvaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 g juustokuminaa

Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään erillisessä astiassa. Kaada isoon kulhoon 1 litra maitoa ja lisää 3 kananmunaa, sekoita kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Lisää perunahiutaleet, juokseva rasva, suola, sipulijauhe ja juustokumina, sekoita kunnes on tasainen massa, lisää vehnäjauho/ leivinjauhe sekoitus ja jatka sekoittamista kunnes taikina on tasainen. Anna seoksen turpoa noin puoli tuntia.

Lämmitä uuni 250 asteeseen, vuoraa iso uunipannu leinpaperilla. Sivele leivinpaperi reilusti juoksevalla rasvalla ja kun uuni on 250 asteinen laita pelti uuniin, ota pelti ulos uunista kuin rasva on kuumaa ja siinä on hiukan väriä. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun (varo roiskuvaa kuumaa rasvaa). Laita pannukakku uuniin ja anna sen olla siellä n.20 min tai kunnes pinta alkaa samaan väriä.

Leikkaa perunapannukakku sopiviin annospaloihin ja käännä ne väärinpäin tarjoillessa (pohja on kauniimpi).

Dick Lindertz

Kommentit (1)

Ihana uutuus ainaki minulle,kokeilen kyllä heti tänään

Ihana uutuus ainaki minulle,kokeilen kyllä heti tänään

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *