Reseptit

Perunapannukakku

Perunapannu­kakku on hyvä iltaruoka isollekin porukalle. Tässä voit myös hieman oikaista käyttä­mällä pakaste­viipaleperunaa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Perunapannukakku:

  • 1 pss pakastevalkosipuli­ perunaviipaleita
  • 100 g savukinkkua
  • 100 g sinihomejuustoa muruina
  • 6 dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Perunapannukakku tehdään näin helposti:

Perunapannukakku syntyy vikkelästi pakasteperunaviipaleista.

1. Kaada pakasteperunaviipaleet leivinpaperilla vuorattuun isohkoon uunivuokaan.

2. Suikaloi kinkku ja ripottele suikaleet perunoiden joukkoon. Lisää kinkun ja perunoiden päälle sinihomejuustomuru.

3. Vispilöi kulhossa maito ja kananmunat sekaisin. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, suola, mustapippuri ja oregano. Kaada maito-kananmunaseos jauhoseoksen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen.

4. Kaada pannukakkutaikina vuokaan muiden ainesten päälle. Paista pannaria 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jäähdytä hieman, leikkaa paloiksi ja viimeistele pinta tuoreella basilikalla.

Kaipaatko lisää suolaisten pannukakkujen ohjeita? Kokeile vaikkapa pizzapannaria, juurespannaria tai blinipannaria.

Katso myös Kotiliesi.fi:  Hernekeitto ja pannarit, mausteinen makkarapata sekä 5 muuta talven suosikkiruokaa – nappaa tästä ohjeet!

 

X