Blogit 19.1.2014

Pizzan makuinen Kanapasta (Pasta di Pollo Pizzaiola)

Teksti: Dick Lindertz

Tänään piti aamusta lähteä ruokakauppaan mutta pakkanen yllätti nuhanenän ja autosta oli akku tyhjänä joten kaapin ovet auki ja miettimään, teki mieli pizza, pastaa tai ehkä jotain kanaa. No aineksia oli just sopivasti nopeaan pizzan makuiseen pastakastikkeeseen, ja pizzanälkä tyydyttyi ilman rasvapommia.

Pizzan makuinen kanapasta

Ohje (reilusti kahdelle)

  • 250g kanapojan fileesuikaleita
  • 1 makea sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 400g tomaattimurskaa
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 3 rkl basilikaa
  • 3 rkl oreganoa
  • 1 ½ tl mustapippuria
  • Oliiviöljyä

Pilko sipuli ja valkosipuli hienoksi, laita ne kuumaan pannuun jossa oliiviöljyä. Sekoita ja anna seoksen kypsyä kunnes sipuli on läpikuultavaa, lisää basilika ja oregano. Pienennä lämpöä mutta jatka kypsentämistä kunnes mausteet tuoksuu. Lisää seokseen kananpojan suikaleet ja jatka paistamista keskilämmöllä kunnes suikaleet ovat täysin valkoiset, lisää tomaatinmurska, sitruunamehu, punaviinietikka, suola, sokeri ja mustapippuri. Anna hautua hiljaisella lämmöllä n.15min (lisää vettä jos on liian paksua).

Dick Lindertz