Blogit 28.9.2013

Porsaansuikaleita ja herkkusieniä Dijon-sinaapissa

Teksti: Dick Lindertz

Ranskalaisen ravintolan menussa tämä voisi olla ”Lanières de porc et de champignons à Dijon”, eli kuulostaisi hienolta Ranskaksi 🙂 Mutta kyseessä on helppo, edullinen ja vähärasvainen arkiruoka.

 porsaansuikaleita ja herkkusieniä Dijon-sinapissa

Ohje
  • 300g Porsaansuikaleita (kinkusta)
  • 300g tuoreita herkkusieniä
  • 3 dl kevyttä rypsikermaa (tai vastaavaa)
  • 1 dl vettä
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 iso sipuli
  • 4 rkl Dijon sinappia
  • Suolaa
  • Valkopippuria
  • Kurkumaa (väriä antamaan)
  • Juoksevaa Becel margariinia

 porsaansuikaleita ja herkkusieniä Dijon-sinapissa

Pilko sipuli ja kuullota se juoksevassa margariinissa, isossa pannussa tai wokissa, lisää porsaan suikaleet, mausta suolalla ja pippurilla. Paista kunnes saavat kauniisti väriä. Lisää vesi, rypsikerma, ripaus kurkumaa ja Dijon sinappi, anna hautua hiljalleen 20min. Pilko valkosipuli ja viipaloi herkkusienet, paista ne runsaassa juoksevassa margariinissa niin että saavat väriä, mausta valkopippurilla ja suolalla. Lisää sienivalkosipuli seos porsas, rypsikerma ja Dijon sinappi seokseen. Anna hautoa pari minuuttia.

 porsaansuikaleita ja herkkusieniä Dijon-sinapissa

Tarjoile esim. paistettujen perunoitten, perunamuusin tai pastan kanssa.

Muokattu 22.8.2014

Dick Lindertz

Kommentit (4)

Kiitos, kannustus lämmittää! Jos voi jakaa inspiraatiota niin blogi on tehnyt tehtävänsä!

Konstailematonta ja varmasti hyvää. Nyt viimeistään on täydennettävä raaka-aine varastoa Dijonilla 🙂

Aivan ihana ohje joka menee myös kokeiluun! ♥ Ihana blogi sinulla! ♥ Juuri sellaisia ohjeita joista minä pidän! ♥

Susoittelen, on täyteläisempää ja happamampaa kuin perussinappi, antaa kastikkeelle kauniin kiilon ja toimii suusrusteena.

Kiitos, kannustus lämmittää! Jos voi jakaa inspiraatiota niin blogi on tehnyt tehtävänsä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *