Blogit 29.6.2013

Pumpulileipä, eli kotona tehty ranskanleipä

Teksti: Dick Lindertz

Tällaista leipää ei pitäisi valmistaa eikä syödä;) siinä on kaloreita, runsaasti ylimääräisiä hiilihydraatteja, muttei juurikaan ravintoaineita. Leipä on ovelasti tosi herkullista ja tuoksuvaa. Se ei juurikaan kestä säilytystä, joten jos vahingossa teit tämän leivän, syö se heti pois.

pumpulileipä ranskanleipä

Tässä ohje siitä, mitä yhdistelmää ja tekotapaa sinun tulee välttää:

  • n. 4 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl kuivahiivaa
  • 1 dl maitoa
  • 0.8 dl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 3 rkl Flora Gold juoksevaa rasvaa
  • valkuaista
  • seesamsiemeniä

Lämmitä maito ja vesi kädenlämpöiseksi ja kaada kulhoon, lisää hiiva ja sokeri. Anna hiivan herätä n.5 min tai kunnes se käy näkyvästi. Lisää suola, rasva ja pikkuhiljaa n. 4dl erikoisvehnäjauhoja, seoksen pitää olla niin löysää että se on juuri ja juuri vaivattavissa. Vaivaa kunnes tasaista ja anna kohota 2 tuntia. Kaada löysä taikina voideltuun 1 ½ L vuokaan, anna kohota n. 15min lämpimässä paikassa, valele kanamunan valkuaisella ja ripottele päälle seesamsiemeniä. Paista 225 asteisessa uunissa kunnes pinnaltaan kauniin värinen (uunista riippuen 10-20 min).Vinkki: jos sinulla on leipäkone, voit valmistaa taikinan siinä, kevyt taikina ohjelmalla, mutta paista leipä erillisessä vuoassa tavallisessa uunissa

Dick Lindertz

Kommentit (2)

Kiitos, Todella mukava kuulla 🙂

Pitää sanoa,että on aivan upean maukas leipä !! Muuten tein ohjeen mukaan,mutta tuon rasvan korvasin öljyllä ja jätin sesamsiemenet pois,koska minulla ei ollut ! Juuri äsken uunista pois ja nyt syömään lisää !! Kiitos taas tästä reseptistä !! Tykkään !

Kiitos, Todella mukava kuulla 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *