Blogit 19.9.2014

Raikas kirjolohipasta

Teksti: Dick Lindertz

Tein vuosia tämän pastan niin, että käytin maitoa ja smetanaa 50/50. Tälloin pasta oli kuitenkin turhan raskas. Nyt käyttämäni jogurtti tuo pastaan lisää raikkautta. Olen myös korvannut aikaisemmin käyttämäni kalafondin itämaisella kalakastikkeella, josta tulee vahvempi kalan maku ja sopiva suola.

raikas kirjolohi pasta

Ohje
  • n.300g kirjolohta suikaloituna (tai lohta)
  • 4 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 dl silputtua tilliä
  • 1 tl suolaa (½ tl jos kirjolohessa on suolaa)
  • ½ tl itämaista kalakastiketta
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 rkl vaaleaa Maizena suurustetta
  • ripaus mustapippuria
  • ruokaöljyä paistamiseen
  • pastaa

Laita pannuun ruokaöljyä ja paista kirjolohisuikaleet niin, että ne ovat kypsiä (n. 3 min). Lisää 2 dl jogurttia, tilli, suola, mustapippuri, kurkuma, kalakastike, maizena ja sitruunamehu. Kun kiehahtaa poista levystä lämpö ja lisää loput 2 dl jogurttia ja sekoita hetken jälkilämmöllä niin että kastike on kuumaa. Älä ota stressiä siitä, että jogurtti usein leikkaa, se ei makua haittaa.

Tarjoile sellaisen pastan kanssa jossa on paljon pintaa. Tagliatelle tai pappardelle ovat hyviä vaihtoehtoja.

Dick Lindertz