Blogit 8.2.2015

Raikkaat broileripyörykät

Teksti: Dick Lindertz

Haasteena oli tehdä broileripyörykät jotka oikeasti maistuvat kanalta. Halusimme, että maku on samanaikaisesti raikas ja mehevä.

raikkaat broileripyorykat

Voit käyttää broilerin, kanan tai kalkkunan -jauhelihaa

Ohje
  • 400g broilerin jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl rasvatonta rahkaa
  • ½ dl korppujauhoja
  • 1 rkl kanafondia
  • ½ tl sinappijauhetta
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl silputtua tuoretta korianteria (n. 6g)
  • ruokaöljyä paistamiseen

Silppua tuore korianteri. Sekoita kulhossa broilerin jauheliha, korppujauho ja kananmuna tasaiseksi massaksi. Lisää rasvaton rahka, kanafondi, sinappijauhe, sitruunamehu ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon silputtu korianteri ja kääntele kevyesti.

Pyöritä öljytyillä käsillä n.25 pyörykkää (öljyisillä käsillä pyörittämällä pyöryköista tulee sileäpintaisia). Paista broilerpyöryköitä 200 asteisessa uunissa 10min, ota pyörykät uunista ja paista niitä vielä ruokaöljyssä paistinpannulla hetken, niin että saavat kauniin värin.

Dick Lindertz